Kitsoft взяли участь у VII Міжнародному ветеранському форумі

22 серпня в Києві відбувся VII Міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність», організований Міністерством у справах ветеранів України. Під час заходу оголосили старт прийому онлайн-заяв на участь у відборі фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Розробку сервісу на платформі е-Ветеран реалізувала команда Kitsoft. 

Щорічний форум слугує платформою для діалогу суспільства та держави з ветеранами та ветеранками. Цьогоріч захід пройшов під гаслом «Україна ветеранів: перемога у кожному з нас». До його роботи долучилися майже 700 ветеранів й ветеранок війни, членів їхніх сімей та родин загиблих бійців.

Президент України Володимир Зеленський на VII Міжнародному ветеранському форуміЗображення: Президент України Володимир Зеленський на VII Міжнародному ветеранському форумі.

На форумі представники органів влади та місцевого самоврядування України звітували про результати вирішення проблем, які постають перед ветеранами і ветеранками. Згідно з дослідженням Міжнародної організації з міграції, серед найбільш поширених з них: 

  • Переміщення і нестача житла;

  • Проблеми, пов’язані з психологічним станом та психічним здоров’ям;

  • Фізична інвалідність та проблеми зі здоров’ям; 

  • Безробіття, відсутність доступу до освіти та професійної підготовки; 

  • Соціальна стигматизація та соціальна ізоляція; 

  • Проблеми в сім’ї та у взаєминах; 

  • Збільшення впливу на фізичне та психічне здоров’я після лютого 2022 року. 

За оцінками Уряду України, після війни кількість ветеранів та членів їхніх сімей може сягнути від п’яти до восьми мільйонів. Найважливішим аспектом зменшення вразливості ветеранів є їх успішна реінтеграція в суспільство. Крім того, важливою складовою є забезпечення доступу ветеранів до необхідних ресурсів та державної підтримки. 

VII Міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність»Зображення: VII Міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність».

На форумі презентували Стратегію нової ветеранської політики. В.о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун представив проєкти, які вже працюють в Україні, та анонсував нову онлайн-послугу, технічною розробкою якої займалась компанія Kitsoft.

Наша команда разом з Мінветеранів впровадила електронний сервіс подання заяви на участь у відборі на посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб на веб-платформі е-Ветеран

Заява на участь у відборі на посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб
Зображення: Заява на участь у відборі на посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб на веб-платформі е-Ветеран. 

Фахівці забезпечуватимуть інформаційний супровід та підтримку ветеранів та ветеранок, допомагатимуть отримувати статуси, пільги, проходити реабілітацію, координувати ветеранів з питань працевлаштування, започаткування власної справи тощо. Це важлива ланка, яка допоможе ветеранам знайти себе у цивільному житті після повернення з фронту. 

Прийом заявок в електронній формі триватиме до 5 вересня. Щоб взяти участь у відборі, необхідно: 

  1. Зайти на веб-платформу е-Ветеран та авторизуватись за допомогою КЕП. 

  2. Надати контактні дані та відомості про наявну освіту і резюме. 

  3. Обрати територіальну громаду для працевлаштування (у разі, якщо в ТГ тимчасово відсутня вакансія, заявка потрапить у резерв). 

  4. Пройти тестування та очікувати запрошення на співбесіду. 

Kitsoft тісно співпрацює з Мінветеранів для розробки е-сервісів, які дозволять спростити взаємодію ветеранів та ветеранок з державою. Зокрема, ми розробили Єдиний державний реєстр ветеранів війни (ЄДРВВ) та інтегрували його із застосунком Дія, щоб там з’явилося е-Посвідчення ветерана. Станом на серпень 2024 року було згенеровано вже 250 тисяч таких цифрових документів. Також наша команда спростила обмін даними реєстру з Пенсійним фондом України, щоб надання адмінпослуг ветеранам та їх родинам відбувалося швидше. 

е-Посвідчення ветерана в ДіїЗображення: е-Посвідчення ветерана в застосунку Дія.

Ми цінуємо можливість підтримувати наших ветеранів та ветеранок на національному рівні, а також на корпоративну рівні беремо участь у проєктах, які сприяють їх успішній реінтеграції у цивільному житті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux