Історія карʼєри: Як я впорався з викликами в HR та ріс разом з Kitsoft

Рома Романенко, HR Директор IT компанії Kitsoft, взяв участь у бліц-опитуванні Асоціації корпоративних медіа України на тему «Історія моєї карʼєри». 

Публікуємо коментар Романа про те, який шлях пройшов, як трансформував внутрішні процеси компанії і трансформувався сам.

«Ромич, let’s go до нас!» — так мій знайомий, який вже працював в Kitsoft, запропонував звернути увагу на вакансію HR-менеджера в компанії. Пройшовши співбесіду, я мав виконати тестове завдання — запропонувати систему гейміфікації для співробітників. Я створив проєкт від якого і сам був у захваті, але минуло майже 6 років, як у нас в компанії дійсно настав для цього час.

Коли я прийшов в Kitsoft, компанія переживала трансформацію і я зрозумів, що в першу чергу необхідні зміни у фундаментальних процесах. Я був перший HR в Kitsoft в принципі, тому 90% процесів, таких як підбір персоналу, адаптація, розвиток та навчання, мотивація і навіть проста організація робочого дня, потребували побудови з нуля.


Хоч я і мав вже значний досвід в HR, щоб побудувати таку комплексну систему для ІТ-компанії, я багато вчився і консультувався з колегами. А також у мене була менторка з великої аутсорс компанії, яка вже пройшла цей шлях.


Моїм першим викликом було впровадження змін. Як і в повсякденному житті, зміна звичок, навіть, тих, які не є корисними, потребують значної енергії. Ми проводили багато зустрічей з менеджерами, технічними лідами, СЕО та багато комунікували з командою. Від деяких ідей змушені були відмовитися, а деякі працюють і зараз.

Другий великий виклик — це стрімке зростання чисельності персонала. Те, що працює для 20 людей стає зовсім не актуальне, коли вас стає близько 100. Ми автоматизовували багато внутрішніх процесів та позбулися мікро менеджменту.
Я пройшов сертифікацію та виріс до позиції HR Business Partner, а згодом став HR Директором.

Часом було дуже складно, але разом з тим і неймовірно цікаво трансформувати компанію і одночасно відчувати трансформацію в собі.

Безумовно, моєму розвитку сприяли люди в компанії. На кожному етапі ми разом приймали нові виклики, а потім переходили на якісно новий рівень. Це вимагало від мене й самому ставати більш гнучким, адаптивним, часом, уважно слухати і чути, а часом — коректно і аргументовано доносити свою позицію, бути експериментатором та носієм змін.

Сьогодні нас чекають нові виклики, повʼязані з війною та керуванням команди, що працює віддалено.

Про автора
Рома Романенко
HR Директор
«Бізнес — це вперше чергу люди»
Про медіа
Спільнота, що об’єднує професіоналів в сфері корпоративних комунікацій
Стаття на сайті
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux